1486246.jpg

Tässä on täysin gluteeniton, laktoositon ja munaton tarjottava juhlavaankin kahvipöytään.

Vuokaan:
5-6 dl hilloja

Täytehyydyke:
2,5 dl vispikermaa (laktoositon)
250 g maitorahkaa (laktoositon)
3/4 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
3 rkl sitruunamehua + 2 rkl vettä
5 liivatelehteä

Valitse laakea, pyöreäpohjainen vuoka. Levitä hillat tasaisesti ohueksi kerrokseksi vuoan pohjalle ja reunoille. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Vaahdota kerma, sekoita sen joukkoon rahka ja sokerit. Kuumenna vesi-sitruunamehuseos ja purista siihen liivatelehdet. Sekoita liivateseos ohuena nauhana kerma-rahkaseokseen. Tarkista makeus ja kaada rahkaseos hilloilla vuorattuun vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa yön yli. Kumoa hyytelö varovasti tarjoilulautaselle ja koristele halutessasi esimerkiksi tuoreilla kukilla.

Ohje on osoitteesta http://www.arktisetaromit.fi/index.php?mid=7_177_248_249&la=fi.