1414322.jpg
Tämä kakku valmistui puolivuotissynttäreilleni. Ohje on muokattu eräästä kotikokki.netin (NannaJonnan) ohjeesta. Maistui vieraille niin hyvin, että teen varmaan joskus uudestaankin. Mustikkaa tykkään muutenkin käyttää leivonnassa, ehkä vielä joskus tänne ilmestyy jo kokeilemieni mustikkatäytekakun ja mustikkaisen marenkiherkun ohjeet. Kuva ei ole erityisen laadukas.

Pohja:
2 munaa
½ dl sokeria
½ dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää jauhot. Paista 200 asteessa n. 10 min irtopohjavuoassa (24 cm). Irrota vuoasta ja pese vuoka. Laita vuoan pohjalle leivinpaperi ja kakkupohja vuokaan.

Täyte:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
3 dl mustikkajogurttia
½ dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
6 liivatelehteä
2 dl kermaa

Sekoita tuorejuustoon jogurtti. Mausta sokereilla. Lisää liotetut ja puristetut liivatelehdet kuumaan veteen sekoitettuna seokseen. Lisää vatkattu kerma. Kaada täyte pohjan päälle. Anna hyytyä vähintään 2 tuntia jääkaapissa.

Päälle:
3-4 dl mustikoita
2 dl marjamehua
1 dl hyytelösokeria

Levitä mustikat hyytyneen täytteen päälle. Kuumenna marjamehu, sekoita hyytelösokeri siihen. Anna jäähtyä muutama minuutti ja lusikoi mustikoiden päälle.

Anna koko kakun vielä hyytyä pari tuntia ja tarjoile!