Ensimmäistä työpäivää ajatellen ajattelin tehdä jotain kahvitauoilla nautittavaksi. Koska tietyistä aineksista oli kaupassa puutetta, jouduin muuttamaan alkuperäistä ajatustani kakusta. Tästä tuli nyt kolmas versio tämän kevään valkosuklaahyytelökakuista. Ohje on täysin gluteeniton.

Pohja:

2 munaa
1 dl sokeria
50 g (n .1 dl) perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon varovasti perunajauhot ja leivinjauhe. Levitä uunipellille hieman suuremmalle alalle kuin kakun kokoamiseen tarvittavan irtopohjavuoan pohja. Paista 200 asteessa ehkä noin 10 minuuttia. Leikkaa pohjasta hieman irtopohjavuoan pohjaa suurempi pyöreä levy. Laita se irtopohjavuoan pohjalle. (Levyn on hyvä olla "ylisuuri", jotta täyte ei valu pohjan alle).

Täyte:
300-400 g mandariinilohkoja pohjan päälle

2,5 dl Flora Vanillaa (tai 2 dl vispikermaa yms.)
130 g valkosuklaata
200 g maustamatonta tuorejuustoa
3 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 rkl mandariini-ananasmehua
4 kpl liivatelehtiä

Vatkaa Flora Vanilla vaahdoksi ja sekoita siihen sokerit. Sulata valkosuklaa kattilassa (vesihauteessa). Sekoita hieman jäähtynyt valkosuklaa tuorejuustoon. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä ja sekoita ne kuumennettuun (kiehuvaan) mehuun. Anna jäähtyä hetki. Kaada varovasti ja samalla sekoittaen tuorejuusto-valkosuklaaseokseen. Sekoita lopuksi maustettu vaahto seokseen. Kaada täyte pohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään.

Päälle:
1 dl hyytelösokeria
2 dl mandariini-ananasmehua

Kuumenna mehu kiehuvaksi ja sekoita siihen sokeri. Kuumenna uudelleen kiehuvaksi. Anna seoksen jäähtyä jonkin aikaa. Lusikoi varovasti vähintään pari tuntia hyytyneen kakun päälle. Nosta kakku vielä jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai seuraavaan päivään.