1776273.jpg

Tein kesäloman aikana pari kertaa mansikkaisen hyytelökakun samalla keksipohjalla ja lähes samalla koristelulla. Ensimmäinen syötiin vanhan työpaikan kahvihuoneessa ja toinen ystävien luona vieraillessa.

Pohjaan:
LU Bastogne -kandisokerikanelikeksejä n. 150 g
voita tai margariinia n. 60 g sulatettuna

Muruseos perinteiseen tapaan 24-26 cm irtopohjavuoan pohjalle.

Täyte 1:
250 g maitorahkaa
2,5 dl Flora Vanillaa vaahdotettuna
0,75 dl vaniljajogurttia
4 rkl sokeria
5 liivatelehteä
3 rkl sitruunamehua

Täyte 2:
250 g maitorahkaa
2,5 dl vispikermaa vaahdotettuna
1,5 dl mansikkahilloa
3 rkl sokeria
4 liivatelehteä
3 rkl sitruunamehua

Päälle n. 400 g tuoreita manskoita lohkoina/viipaleita sekä sivuille/päälle paahdettuja mantelilastuja n. 50 g.

Täyteen on hyvä antaa hyytyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia. Mansikat laitetaan kakun päälle juuri ennen tarjoilua. Molemmilla vaihtoehdoilla kakusta tulee varsin maukas.