1496474.jpg

Tätä torttua tein jo viime kesänä pari kertaa. Yllä oleva kuva on siitä isommasta versiosta, jota ei erikseen ole mitenkään koristeltu. Taustalla näkyy myös aika suurikokoinen voileipäkakku, joita perheessämme on totuttu syömään. Tämän ohje on muokattu Kodin kuvalehden Viimeinen kiusaus -palstalta. Lehden mukaan tämä annos on kuudelle hengelle, kuvan kakku on hieman isompi.

Pohja:
125 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 keltuaista
1½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa

Päälle:
2 valkuaista
1½ dl sokeria

Täyte:
2 dl kuohukermaa
150 g ranskankermaa
3 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
mustikoita

Vaahdota rasva ja sokerit kuohkeaksi. Lisää voi-sokerivaahtoon keltuaiset samalla vatkaten. Lisää vuorotellen maitoa ja keskenään sekoitettuja kuivia aineita. Levitä taikina leivinpaperille ohueksi levyksi (noin 25*30 cm).

Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää vähitellen sokeri koko ajan vatkaten. Levitä kuohkea marenkiseos pohjan päälle tasaisesti aaltoilevaksi kerrokseksi. Paista pohjaa 175 asteessa 20 min. Jäähdytä pohja.

Vaahdota kerma. Sekoita täytteen ainekset (ei tosin mustikoita) keskenään. Leikkaa pohja kahteen osaan. Laita toinen pohjista tarjoilulautaselle. Levitä pohjan päälle mustikat ja mustikoiden päälle täyte. Laita toinen puoli pohjasta täytteen päälle. Halutessasi koristele torttu.