Tänään ajattelin viedä kylään mennessäni kakun kahvipöytään syötäväksi. Minulle pääsiäisenä tarjottiin jonkinlaista valkosuklaakakkua, joten ajattelin kokeilla itsekin. Koristelin kakun karkeilla, jospa se lapsiperheessä sitten maistuisi paremmin. Ohje on oma kehitelmä muista valkosuklaakakkuohjeista.
Pohja:
160 g kaurakeksejä (Kantolan)
75 g margariinia
Täyte:
2,5 dl Flora vispiä
200 g maustamatonta tuorejuustoa
130 g valkosuklaata (Panda)
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
4 liivatelehteä
2 rkl sitruunamehua
Koristeluun:
ranskalaisia pastilleja,
valkosuklaatyynyjä,
jotain suklaapalleroita
Murskaa keksit, sulata margariini. Sekoita. Painele leivinpaperin päälle 24 cm irtopohjavuokaan. Laita jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
Vatkaa vispi. Sekoita tuorejuuston joukkoon sokerit. Sulata valkosuklaa vesihauteessa. Liota liivatteet ja purista sitruunamehuun. Sekoita suklaa tuorejuustoon. Lisää varovasti hieman jäähtynyt liivateseos suklaa-juustoon. Sekoita vispivaahto muuhun täytteeseen. Kaada ja levitä pohjan päälle.
Koristele karkeilla. Ranskalaiset pastillit sopivat oikein hyvin tuohon kakkuun. Ne vain kannattaa lisätä kakun päälle vasta juuri ennen tarjoilua.
Pohja:
160 g kaurakeksejä (Kantolan)
75 g margariinia
Täyte:
2,5 dl Flora vispiä
200 g maustamatonta tuorejuustoa
130 g valkosuklaata (Panda)
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
4 liivatelehteä
2 rkl sitruunamehua
Koristeluun:
ranskalaisia pastilleja,
valkosuklaatyynyjä,
jotain suklaapalleroita
Murskaa keksit, sulata margariini. Sekoita. Painele leivinpaperin päälle 24 cm irtopohjavuokaan. Laita jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
Vatkaa vispi. Sekoita tuorejuuston joukkoon sokerit. Sulata valkosuklaa vesihauteessa. Liota liivatteet ja purista sitruunamehuun. Sekoita suklaa tuorejuustoon. Lisää varovasti hieman jäähtynyt liivateseos suklaa-juustoon. Sekoita vispivaahto muuhun täytteeseen. Kaada ja levitä pohjan päälle.
Koristele karkeilla. Ranskalaiset pastillit sopivat oikein hyvin tuohon kakkuun. Ne vain kannattaa lisätä kakun päälle vasta juuri ennen tarjoilua.
Kommentit