Tein pääsiäiseksi hyytelökakkua. Sacher-kakun ja hyytelökakkujen ystävänä piti yrittää jotain edes hieman Sacherin makuista hyytelökakkua. Ohje on siis itse kehitelty. Tulos oli aivan kohtuullinen. Alla ohje hieman paranneltuna versiona. Valitettavasti kuvaa ei tästä muistettu ottaa ennen kuin kakku oli syöty pois.

Pohja:
180 g Cookies-keksejä
50 g sulaa margariinia

Täyte:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl kermaa
½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
200 g tummaa suklaata
5 liivatelehteä

Päälle:
2 pientä purkkia aprikoosisosetta (Bona/Piltti)

1. Murskaa keksit ja sekoita murujen joukkoon sulatettu rasva. Painele 24 cm:n irtopohjavuoan pohjalle (pohjalle leivinpaperi). Laita jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.

2. Vaahdota kerma. Sekoita joukkoon tuorejuusto. Mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Sulata suklaa (vesihauteessa) ja lisää seokseen. Lisää liivatelehdet niin kuin liivatelehdet lisätään. (Eli liota kylmässä vedessä, lisää tilkkaan kuumaa vettä, anna hieman jäähtyä, sekoita ohuena nauhana seokseen.) Kaada ja levitä pohjan päälle vuokaan. Anna hyytyä pari tuntia.

3. Levitä aprikoosisose hyytyneen kakun päälle. Anna soseenkin hyytyä jonkin aikaa.