maanantai, 21. huhtikuu 2008
Mustikkahiekkahentuset
Pohja:
200 g voita
2 dl sokeria
1 muna
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
130 g mustikkamarmeladia
Täyte:
2 dl kuohukermaa
150 g ranskankermaa
0,5 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
Voitele ja jauhota kevyesti 24 leivosvuokaa. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää muna. Lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi. Vuoraa taikinalla vuoan pohja ja reunat. Laita taikinan päälle vuoan pohjalle 1 tl mustikkamarmeladia. Paista 200 asteessa 10-12 minuuttia. Kumoa hieman jäähtyneinä pois vuoista.
Vaahdota kerma, ja sekoita ranskankerma vaahtoon. Mausta sokereilla. Jaa kermaseos leivospohjien päälle (tai pursota niin kuin minä).
Kommentit